HOME

VORMGEVING

SCHILDERIJEN

het idee

 

Ik heb interesse voor uiterlijke zaken als design en interieur, maar ook de innerlijke mens intrigeert me. Ik heb een aantal jaren (naast mijn andere werkzaamheden) gewerkt als reflectiespecialist in de zorgsector. Omdat mensen vaak eerst wat sceptisch waren en daardoor erg gesloten, zocht ik naar een ongedwongen manier voor mensen om toch iets over zichzelf te kunnen vertellen. Bijvoorbeeld door te vragen waarom ze zijn gaan zitten op de plek waar ze zitten. Zo kwam ik op het idee karaktervolle stoelen te kiezen voor de multifunctionele ruimte in de Schepperij.

 

Pick a chair

 

Stoelen lijken een persoonlijkheid te hebben. Dat komt  door hun uiterlijk, maar ze hebben ook eigenschappen die we associëren met karaktereigenschappen van mensen. Ze kunnen comfortabel en vertrouwd lijken, ze kunnen sober zijn en je dwingen tot rechtop zitten, zodat je praktisch en efficiënt kunt werken, ze kunnen groot of sierlijk zijn, voornaamheid uitstralen of nostalgie opwekken. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat een keuze voor een stoel iets kan onthullen over je (deels onbewuste) manieren en verstandhoudingen tot andere mensen.

 

 

REFLECTIE

 

De stoelen in De Schepperij bieden de kans voor een ongedwongen en reflecterende start of einde van je bijeenkomst: “Welke stoel kies jij of heb je gekozen? Waar doet ie je aan denken?  En waarom? Past de stoel bij je?” Er zijn vragen genoeg te bedenken. De keuzes en verhalen kunnen rollen bevestigen of je verrassen.

 

Je mag ook gewoon de mooiste of lekkerste stoel kiezen.

 

Monique Dijksman

Oude Oosterstraat 14

8911 LD  Leeuwarden

 

06-21221443

 

info@moniquedijksman.nl

info@deschepperij.nl